Arca lui Noe, descoperita in Turcia

Relicvele, mai precis niste bucati de lemn, au fost descoperite ingropate intr-o zona situata la 4.000 de metri altitudine.

Arca lui noe

 

Au fost descoperite ramasite din Arca lui Noe, chiar pe Muntele Ararat, din Turcia, cel putin asa sustine un grup de exploratori turci si chinezi.

Relicvele, mai precis niste bucati de lemn, au fost descoperite ingropate intr-o zona situata la 4.000 de metri altitudine.

In urma analizelor de laborator s-a constatat ca vechimea lor este 4.800 de ani, ceea ce inseamna ca dateaza cam din aceeasi perioada cand ar fi avut loc evenimentele relatate in Biblie.

Conform Bibliei, arca a fost o corabie mare, pe care Noe a construit-o la indemnul lui Dumnezeu ca sa isi salveze familia si animalele in timpul marelui potop, care a avut loc in jurul anului 3300 i.Hr.

Arca a avut lungimea de 140 de metri, latimea de 23 de metri si inaltimea de 14 metri. Avea un singur geam si o singura usa aflata la mijlocul corabiei. Corabia a fost construita din lemn de gofer (chiparos), era impartita in camarute, tencuita cu smoala pe dinauntru si pe dinafara. (Geneza 6,14)

Povestea corabiei este des intalnita in scripturile religioase. Incepand cu secolul al XVIII-lea s-au facut cercetari de geologie si biogeografie in legatura cu arca si potop.

S-au facut numeroase sapaturi in Turcia, pe muntele Ararat, unde spune Biblia ca arca s-a oprit.

Conform clarvazatorului american Edgar Cayce, in caz de potop, romanii nu vor avea nevoie de o astfel de arca, pentru ca Romania va deveni "centrul spiritual al omenirii", iar Bucurestiul va fi "Noul Ierusalim"!

 

 

 

arc4 arc2 arc3 arc4